diumenge, 7 d’abril del 2013

Funcionament Sports Tracker


En essència, es tracta d'un programa dissenyat per Nokia que porta compte de l'activitat (ja sigui caminar, córrer, esquiar o unes altres) del propietari a través de paràmetres com la posició, la velocitat o l'altitud. Aquestes dades es guarden en forma de sessions que es poden analitzar amb tot detall a posteriori i fins i tot compartir-les en la comunitat Sports Tracker.


Els requisits per engegar-ho són un telèfon compatible amb Sports Tracker i equipat amb receptor de GPS, visibilitat de satèl·lits (pel que les activitats en espais tancats no són compatibles)  una connexió d'Internet a través del telèfon o mitjançant una banda ampla, i com a complements podem tenir una càmera integrada, i un ordinador amb navegador web i accés a Internet.


Pas 1

Descàrrega Sports Tracker
Si el telèfon no té  Sports Tracker, és necessari instal·lar-ho. Per a això, només es necessita usar el programari Play Market (Android), App Store (Apple) on s'ha de buscar el programa per instal·lar el programari.  Això sí, sempre que sigui compatible amb el model del que es disposi.

Pas 2

Tria l'activitat
Ara, després d'engegar Sports Tracker, et preguntarà quin tipus d'activitat es realitzarà. Hi ha diverses per triar, com Caminar, Córrer, Ciclisme o Esquí... De la mateixa manera, ens qüestionarà sobre si es vol compartir en directe o si s'activa el recompte de voltes automàtic per a circuits tancats propis d'entrenaments esportius. Després de decidir la configuració adequada, es premerà OK i apareixerà la finestra principal de seguiment.

Pas 3

Espera als satèl·lits
Una vegada en la pantalla principal, el millor és parar-se un minut per llançar l'aplicació i esperar al fet que l'indicador corresponent als satèl·lits estigui en verd en comptes d'en groc. D'aquesta manera, s'assegura la major precisió des del primer moment.

Pas 4

Monitoriza l'activitat
El seguiment de l'activitat és senzill, només prement les tecles de cursor s'aniràs mostrant diferents pantalles amb estadístiques. Algunes dades que recull amb velocitat, distància, temps invertit, altitud, orientació geogràfica, coordenades GPS instantànies, gràfics summament visuals i una pantalla on es va reflectint el trajecte.

Pas 5

Usa la manera pausa
Durant el trajecte, es pot activar la manera Pausa o, fins i tot, definir regles perquè la pausa s'activi automàticament quan la velocitat sigui inferior a un valor determinat. D'utilitat, per exemple, per a rutes urbanes on no és estrany trobar-se amb semàfors en vermell. D'aquesta manera, tindràs una estadística precisa que reflecteixi només els moments d'activitat real.

Pas 6

Configura la sensibilitat del GPS
Un apartat interessant és el de la bona sensibilitat del GPS, de manera que, fins i tot guardat en una butxaca o una motxilla, és capaç de rebre el senyal dels satèl·lits amb eficàcia. Existeix una opció per definir el grau de sensibilitat del GPS, de manera que filtri les dades erràtiques pròpies de la pèrdua momentània de la visibilitat dels mateixos. Per a rutes on es passi per carrers estrets amb edificis alts, aquesta opció pot solucionar problemes de recepció, encara que, per a activitats a l'aire lliure amb bona visibilitat, el millor és reduir el nivell de filtrat.

Pas 7

Usa el telèfon
Un punt fort de Sports Tracker és la possibilitat d'usar altres funcions del telèfon mentre es realitza l'activitat. Així, es poden fer i rebre trucades, escriure missatges de text, gestionar el correu o navegar per Internet. També és factible escoltar la ràdio o música sense problemes, així com usar la càmera de fotos.

Pas 8

Utilitza la càmera
Una funcionalitat summament interessant és, precisament, la integració de la càmera del telèfon. D'aquesta manera, es poden realitzar fotos durant el recorregut, que posteriorment es col·locaran en la ruta en la seva ubicació geogràfica exacta.

Pas 9

Afegeix imatges
Es poden afegir més imatges posteriorment. Si es fan fotos amb una càmera externa compacta o réflex i se sincronitzen l'hora i la data del telèfon i la de la càmera, es pot usar el registre de les sessions on-line per posicionar més fotos usant aquestes marques de temps.

Pas 10

Comparteix les sessions
Una vegada finalitzada l'activitat que s'estigui desenvolupant, cap l'opció d'anar al diari de sessions per realitzar diferents operacions de gestió. Des de fer un *replay de les mateixes fins a convertir-les en rutes. També és possible compartir en el servei on-line de *Sports *Tracker (http://sportstracker.nokia.com).

Pas 11

Recorre al servei on-line
Per compartir sessions en línia, has de crear un compte d'usuari gratuïta. Una vegada fet, usar el servei per emmagatzemar les teves sessions i activitats és molt gratificant, doncs et permet tenir perfectament ordenats i accessibles totes les dades de passejos i entrenaments.

Pas 12

Exporta les sessions a Google Earth
Tant des del propi mòbil com des del servei on-line de Sports Tracker, pots exportar les dades de les sessions a altres formats compatibles amb aplicacions com Google Earth a través d'un arxiu KML. D'aquesta forma, les possibilitats augmenten exponencialment a l'hora d'organitzar les dades i compartir-los.




Les grans possibilitats de Sport Tracker

El nombre d'activitats que són susceptibles de beneficiar-se amb Sports Tracker és tan elevat com puguis imaginar: des d'entrenaments fins a passejos urbans passant per activitats de senderisme, bicicleta, patinatge… Sens dubte, una aplicació summament atractiva de la tecnologia a través d'un dispositiu tan familiar com el telèfon mòbil i l'ús d'estàndards oberts.

També es poden crear grups per portar un seguiment dels resultats obtinguts per diferents usuaris que entrenin o facin recorreguts sobre els mateixos trajectes o circuits. Igualment es poden activar maneres per explicar voltes quan es recorren rutes tancades. Tot un món de possibilitats al voltant de la tecnologia GPS i un mòbil.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada