dimarts, 30 d’abril del 2013

Libby James

De nens, ens ensenyen a creure en els somnis amb la promesa que un dia es compliran. En l'adolescència descobrim que les coses no sempre surten bé i que alguns somnis acaben per truncar-se. De joves aprenem a reconstruir alguns d'ells (els més factibles, això sí) i en l'edat adulta comencem a aconseguir alguns dels reptes que ens havíem marcat. 
I després? Després arriba l'hora de la veritat, quan reneixen il·lusions oblidades i sentim cadascun dels instants que triguem a aconseguir-les, perquè llavors ja sabem el sacrifici necessari per aconseguir un repte i comencem a cridar “experiència” al que en un altre moment van ser “errors”.

I llavors, quan tu segueixes calçant-te les bambes cada dia mentre els teus coetanis fan la partideta i segueixes completant carreres deixant de banda l'edat, tornes a creure en els somnis i, mentre lligues amb força el cordó de les bambes, imagines que la màgia no és cosa de nens… o no només. 


En aquest moment, quan l'experiència i el treball prenen de la mà a la il·lusió, es recullen els fruits de l'esforç. Per a la nord-americana Libby James, aquest dia va arribar el cap de setmana passat quan, als seus 76 anys, va batre el rècord del món de mitja marató en la seva edat (75-79) en la Marató de Walt Disney. Amb un temps final d'1:45:56, va reduir l'anterior en gairebé deu minuts (1:55:19), vigent des de 2009.


Libby James va desbancar a coneguts corredors que es van donar cita, la protagonista d'una cita que va congregar a 67.000 corredors entre totes les distàncies: 5k, mitja marató i marató. Xifres gens menyspreables per celebrar el 20 aniversari d'una marató, la de Walt Disney, que es disputa a l'interior del parc temàtic.


Però el seu no va ser l'únic bon temps que es va aconseguir en la Marató de Walt Disney. Mike Morgan va aconseguir un nou rècord de la prova, acabant la mitja marató en 1:05:26. El brasiler Adriano Basts es va proclamar vencedor amb 2:21:16, seguit molt d'aprop per Fredison Costa (2:21:32).
Coses de la màgia… i de l'entreno.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada