dilluns, 27 de maig del 2013

GoodGym

M’ha cridat l’atenció la columna que fa Carles Capdevila, el director de l’Ara, en el seu diari. S’ha referit a una interessant iniciativa altruista que té a veure amb el córrer.

Diu que l’acció s’anomena GoodGym...”una organització nascuda a Londres que ajunta gent amb ganes de fer esport, de córrer, i aprofita la seva energia per ajudar gent que ho necessita”.

Ho he buscat a la web que ho articula, que argumenta: “Vols cremar calories? Doncs apunta't a netejar un bosc. O a arreglar un terreny erm que els veïns volen convertir en jardí. O coses més senzilles com fer encàrrecs per a gent gran o amb mobilitat reduïda apropant-los la compra a casa o ajudant-los a fer algun treball a la llar, com, per exemple, canviar una bombeta. GoodGymproposa coses en aparença sorprenents però que, ben pensat, no ho són : Aprofitar les ganes de fer esport per realitzar col·lectivament treballs comunitaris. Tu vas allà corrent, soluciones el problema, i tornes capa a casa teva corrent de nou”. He llegit que demanen als membres que s’hi inscriuen que es comprometin a, com a mínim, fer una acció per setmana.  
 

En Carles Capdevila conclou en el seu article: “(...) portar -corrent- un paquet a una avia que viu sola. Arribes allà, descanses, hi parles mitja horeta, ella et fa d'això que ara en diem coach , perquè et dóna una motivació autèntica, i alhora vigila que compleixis el teu projecte esportiu, et compromet amb la teva vida sana. Pel que es veu la idea funciona, amb tota mena de variants, i tothom ben content. Tenir (una idea com aquesta) concretar-la, crear les eines, implicar-hi gent, difondre-ho i comprovar que estàs reinventant el sentit de comunitat ha de ser una cosa semblant a la felicitat. I confirma que res és més precís que mens sana in corpore sano , perquè les maquinetes (com la cinta de córrer) et regulen les calories i les pulsacions i el nivell, però res deu ser més saludable que la calidesa de córrer amb una causa de veritat, ajudar gent de veritat. I deixar-te ajudar”.
 

Web de la iniciativa: http://www.goodgym.org/

1 comentaris:

  1. M'agrada aquesta iniciativaa Marçal, és una bona idea per gent que vol còrrer :D

    ResponElimina