dilluns, 23 de setembre del 2013

Existeixen aliments antilesions?

Per als esportistes l'alimentació és bàsica de cara a millorar el seu rendiment. Alguns aliments són més energètics que uns altres, més proteics, més rics en sucres... fins i tot alguns poden ajudar a evitar lesions. De què depèn que els aliments tinguin aquest efecte protector?




N'hi ha prou amb fixar-se en l'estructura dels músculs i els ossos per fer-se una idea del que pot ser beneficiós per als nostres músculs, ossos i articulacions. En primer lloc, els ossos tenen un alt contingut en calci, per aquest motiu durant la seva formació sigui recomanable la ingesta d'aliments rics en aquesta substància, com la llet o el formatge. 

Igualment, els metges recomanen l'aportació nutricional de calci i vitamina D durant la vellesa per evitar en la mesura del possible la pèrdua de minerals en els ossos, l'osteoporosis. De la mateixa manera, els nutricionistes recomanen el consum de ferro entre els esportistes, sobretot entre esportistes amb molt entrenament, corredors de llargues distàncies i dones, doncs augmenten les pèrdues i l'absorció intestinal és escassa.


L'alimentació també pot influir en el desenvolupament muscular, no solament en l'ossi. Per exemple, com demostrava un estudi recent publicat en la revista "Cell Metabolism", una substància present en la pell de les pomes, l'àcid ursólico, redueix el desgast muscular i fa que els músculs creixin més.

Igualment, el col·làgen és summament important en relació amb les articulacions. Com expliquen des d'Atractivas.es, els àcids Omega 3 i Omega 6 són importants, ja que faciliten l'entrada de noves cèl·lules a les articulacions i acceleren la síntesi del col·làgen per part de l'organisme.
I és que els gairebé 1.200 músculs del nostre cos són molt exigents quan es parla de nutrició. Llenties, llet, espinacs, all, peixos, oliï etcètera són alguns dels aliments que poden ajudar a evitar les temudes lesions.


1 comentaris:

  1. A part que ja sabia que era bona l'alimentació variada, el que més m'ha cridat l'atenció a sigut ho de la pell de les pomes, per tant no la treure mai més, i també és molt interessant saber ho dels àcids Omega 3 i Omega 6. Per cert quins enjars porten aquests àcids?

    ResponElimina