dissabte, 1 de febrer del 2014

Crònica del derbi Sant Esteve vs Palau!

Quan ja ha passat gairebé una setmana des del gran derbi d'handbol de Primera Catalana en categoria cadet, és avui quan em disposo a fer un petit resum sobre el que es va viure aquella tarda del dissabte 25 de gener al pavelló de Sant Esteve.  

Portàvem ja dies -setmanes- parlant d'aquest partit.  En Marçal, -que ve del món de l'handbol i coneix bé els jugadors d'ambdós equips-, em comentava les alineacions d'un i altre equip i ens entreteníem fent pronòstics sobre els possible/s resultat/s que podrien tenir lloc.  I és que no estava gens clar quin dels dos equips s'enduria el xoc.

Per un costat, l'equip local, un Sant Esteve format per un planter molt jove, amb la il·lusió de l'equip que s'atreveix a competir amb qualsevol rival i que sense tenir en compte classificacions ni números, es presenten als partits amb la intenció de donar la sorpresa i  d'anar guanyant experiència en la categoria cadet.  Dues victòries en els últims 3 partits davant de dos equips de la part mitjana de la taula (Parets i Gavà) feien sospitar que afrontarien el matx amb la màxima confiança.

A l'altre costat de la pista, un Palautordera amb una bateria de jugadors més experimentats, alguns dels quals faran el salt a juvenil l'any vinent.  I alguns que ja han començat a fer els primers passos per convertir-se en grans entrenadors d'aquest esport.   L'equip palauenc venia d'una derrota in extremis davant del Cardedeu, un dels grans de la competició, per només 1 gol de diferència (24-25).  Aquest partit l'encararien amb el propòsit de reafirmar-se per seguir escalant llocs en una mitja taula molt igualada.

El partit: donades les darreres instruccions per part dels tècnics, els dos equips saltaven a la pista amb tota la il·lusió del món per gaudir d'un derbi que com dèiem abans, es preveia d'allò més emocionant.  Els de Palau van començar el partit molt seriosos i ràpidament van escapar-se en el marcador.  Tot i així, els de Sant Esteve no es van arronsar i van ser capaços de contrarestar a base de gols i bon joc l'inici fulgurant dels visitants.  Una primera part molt igualada va deixar l'electrònic d'allò més ajustat (10-11).  Una primera meitat de molt bon joc, tot i les imprecisions fruit de les bones defenses d'un i altre equip i d'alguns nervis propis d'un derbi, donaven lloc a un marcador amb pocs gols però molt celebrats per una grada d'aficionats i seguidors que no deixaven d'animar.  Feia goig veure un ambient tan festiu i animat!

A la represa, els de Palau van sortir molt concentrats amb l'objectiu de distanciar-se prou en el marcador com per no haver de patir com en els primers 30'.  Però davant seu hi havia un equip que seguia lluitant, que seguia creient en el seu esforç per tornar a igualar el desavantatge que tornava a reflectir el marcador.  Gràcies a les aturades impossibles del seu porter, els de Sant Esteve van anar remuntant la situació i a falta de pocs minuts tot tornava a començar, ja que altre cop el marcador indicava màxima igualtat.  Al final però, els de verd es van fer més forts i gràcies a la seva bona defensa i precisió de cara al gol, van acabar enduent-se un matx (23-26) que va ser espectacular en tots els sentits: atac, defensa, joc i fair play.  Un joc net que es pot apreciar en la imatge que va captar el nostre reporter fotogràfic Marçal al final del partit... una instantània que parla per sí sola!  Gran tercer temps i a seguir gaudint de l'handbol! 

Des d'aquestes línies no ens queda altra cosa que felicitar els dos equips i desitjar-los una segona volta esplèndida que començarà aviat, i sobretot que gaudeixin de l'esport com van ser capaços de fer-nos disfrutar a nosaltres com a aficionats!  Sort i ànims, que això continua!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada