dijous, 20 de març del 2014

El Cofre de les 5 Claus (Presentació)



EL COFRE DE LES 5 CLAUS

Instruccions del cofre
Un joc nou vol dir aprendre regles noves. Tranquil és fàcil. I el millor és que amb aquest joc aprendràs molt més que unes instruccions de joc. Aprendràs com són i com eren els esports i, a sobre, passant-ho bé. Som-hi!
Qui pot jugar?
 Pot jugar alumnes, pares, mares, profes, ex-alumnes... Tots aquells que tingueu ganes de passar una bona estona contestant preguntes esportives.

L’objectiu de joc.
Cal obrir el misteriós cofre del 3r Temps: a dins hi ha un premi! El cofre està tancat amb 5 panys i necessitaràs 5 claus per obrir-lo. Tindràs un “clauer virtual” on podràs accedir als panys, veure quantes claus tens i quantes et falten. 
Per fer-ho tens 5 setmanes de temps, que és el que dura una partida. Per aconseguir la clau de cada pany, cal que contestis TOTES les 4 preguntes que et faci. Cada divendres es publicarà les preguntes d’un nou pany. Al cap de 5 setmanes s’haurà acabat la partida. Podràs trobar totes les claus?
Les preguntes.
Cadascun dels 5 panys necessita una clau i per aconseguir-la cal que encertis 4 preguntes. Les preguntes són sobre el món esportiu i et demanaran que la responguis triant entre diverses respostes o bé escrivint-la. Cada clau et proposarà 4 temes:
La primera pregunta és de SOCIETAT (S) i et preguntarà qualsevol cosa sobre el poble i la seva actualitat relacionada amb els esports 
La segona pregunta és d’HISTÒRIA (H) i et preguntarà sobre la història d'algun esport de qualsevol època.
La tercera pregunta és de EQUIPACIÓ (E) i et preguntarà per samarretes, toponímia d'alguns equips, estadis…
La quarta pregunta és visualitzar una fotografia i localitzar-la una DETALL ESPORTIU (D) i se’t demanarà que diguis on és de la forma més precisa possible.
Un cop hagis respost les preguntes només has de prémer el botó “Enviar”.
Les respostes.
S’han de respondre al qüestionari. No ho facis en un comentari ja que els altres companys les veurien! Si no l’encertes a la primera no passa res, ho pots tornar a provar. És igual en quin ordre les encertis, l’important és haver-ho respost correctament tot abans que passi el termini de les 5 setmanes que dura la partida. Si veus que un cop actualitzat el “clauer” no se’t marca la resposta com a vàlida, et caldrà tornar-ho a provar. Cal tenir en compte que s’actualitza manualment i pot trigar dies o fins i tot una setmana en actualitzar les dades. 

Els panys.
Cada cofre té 5 panys simbolitzats amb un símbol com aquest de la dreta. Aquests símbols els trobaràs al teu clauer. Si està gris (com el de l’exemple) vol dir que aquest pany encara no té les preguntes publicades i encara no ha entrat en joc. Els panys en els que ja es pot participar tindran una imatge, el número de pany (1/7, per exemple). 






1 comentaris: