dilluns, 24 de març del 2014

La temporada de Kilian Jornet


L'atleta posarà a prova la seva resistència amb un calendari d'onze proves molt variades que discorreran per cinc països

A falta de l'última prova de la Copa del Món d'esquí de muntanya, Kilian Jornet comença a pensar en l'estiu i aquest dimecres ha presentat el calendari de proves en les que participarà en la temporada de 'trail running' 2014. L'objectiu principal serà lluitar per les tres modalitats del circuit Skyrunning World Series, ja sigui quilòmetre vertical, sky race i ultra marató. A més, el de la Cerdanya també participarà en altres proves icòniques voltant del món. En total, onze proves. "Serà un estiu molt complet, amb curses de totes les distàncies en les quals intentaré ser el més competitiu possible. Espero poder fer bones curses en totes les disciplines i estar el més endavant en totes elles. Em fa especial il·lusió la Hardrock i altres carreres a Europa que cal córrer si o si com Zegama, Kima o Sierre Zinal", diu Kilian Jornet.
Com és habitual, Kilian Jornet farà una conversió de l'esquí de muntanya durant el mes de maig. "Començaré a entrenar durant la primera setmana de maig. No m'agrada córrer quan encara hi ha neu. Per això crec que començaré a entrenar una setmana abans de Transvulcania".
La temporada començarà al maig amb la participació en la Transvulcania, tant al quilòmetre vertical com en l'ultra marató. Després de la cita, Kilian Jornet no es vol perdre Zegama, una de les seves proves preferides. A finals de maig l'atleta intentarà coronar el McKinley com a part del seu projecte Summits of My Life. Preveu passar-hi unes setmanes i tornar per poder acudir als Campionats del Món de Sky Running, que se celebraran a finals de juny a Chamonix (França).
Al juliol arribarà una de les cites més esperades. Després de tres anys optant a una plaça, Kilian Jornet ha obtingut un dorsal a la Hardrock 100, una cursa americana a la qual només s'hi pot accedir a través d'un rigorós sorteig. Després de la Hardrock, dues cites a Itàlia completaran el mes de juliol: la Dolomites Skyracei la Giir di Mont.
Kilian Jormet començarà el mes d'agost a Suïssa participant en la clàssica Sierre Zinal.
Al setembre, el de la Cerdanya tornarà a viatjar als Estats Units per participar a la Rutt Ultra, prova final de les Ultra Series. Per clausurar les sèries de 'sky race' i quilòmetre vertical, correrà a l'octubre la Limone Extreme, al voltant del llac di Garda a Itàlia.
Kilian Jornet espera poder clausurar la temporada acudint un any més a la Diagonale des Fous a l'illa de la Reunió. En acabar la temporada i abans de tornar a posar els esquís, Kilian Jornet viatjarà a l'Argentina per provar el rècord de l'Aconcagua, que clausurarà l'any 2014 de reptes de Summits of My Life.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada