Un estudi avisa de possibles perjudicis de la pràctica esportiva... Què en penseu?
Un estudi realitzat conjuntament per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Universitat de les Illes Balears (UIB) constata que fer activitats físicoesportives extraescolars més de 5 hores a la setmana repercuteix negativament en el rendiment escolar.
Així ho ha explicat la UAB després d'obtenir els resultats de l'estudi titulat "La importància de les activitats físicoesportives en els nens per obtenir uns patrons de descans i un rendiment acadèmic òptim".
La investigació conclou que els millors resultats acadèmics en els nens de primària són fruit d'un patró de descans adequat (dormir entre 9-10 hores), unit a una pràctica moderada d'exercici físic (entre 2 i 5 hores a la setmana).
Per contra, els pitjors resultats acadèmics es troben uns patrons inadequats de descans (menys de 9 i 10 hores) i un nombre elevat d'activitats físicoesportives (més de 5 hores a la setmana), així com no participar en cap activitat extraescolar.
En aquest sentit, l'estudi explica que la pràctica extraescolar físicoesportiva moderada "influeix positivament" en el rendiment dels nens de primària en assignatures com matemàtiques i llengües, és a dir, les matèries que requereixen més atenció.
Al seu torn, el text alerta de l'existència d'una pauta de descans nocturn "insuficient" i "irregular" cada vegada més freqüent en nens i adolescents que pot provocar una falta d'atenció durant les primeres hores de classe, i recomana anar-se'n a dormir abans de les 22:00 hores.
"De les conclusions es dedueix la importància de conscienciar les famílies i educadors que els nens realitzin activitat física o esportiva des de molt petits, però de forma moderada, ja que això afavoreix els patrons de descans adequats i el millor aprofitament a l'escola", explica Ramón Cladellas, professor de la UAB i un dels autors de la investigació.
Un 84,20 % de la població fa algun tipus d'activitat fora de l'escola, i les activitats extraescolars físiques comporten un increment de l'autoestima i la confiança en un mateix, l'optimització del desenvolupament social, el desenvolupament cognitiu i el rendiment acadèmic.
L'estudi, que ha estat publicat a la Revista de Psicologia de l'Esport, s'ha elaborat a partir de les respostes de 573 alumnes d'Educació Primària de 18 centres escolars de les comarques de Barcelona i les Illes Balears, concretament a Mallorca i Menorca.
Font: http://www.lavanguardia.com/vida/20151014/54438094313/estudi-avisa-perjudicis-nens-amb-mes-de-5-hores-setmanals-esport-extraescolar.html#ixzz3pNaawNd1
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada